Roman(tika)

Obožujem knjige, obožujem branje. Trenutno sem vso strokovno literaturo in knjige za duhovno in osebno rast odložila v kot. Pride obdobje, ko mi enostavno paše kaj bolj lahkotnega, romantičnega, hudomušnega. Takrat se odpravim v knjižnico in dovolim, da me knjige same poiščejo. Tako je bilo tudi ob mojem zadnjem obisku v knjižnici. Ustavila sem se pri polici, kjer je stala že tolikokrat prebrana, pregledana, ogledana, a kljub temu ne zlajnana Prevzetnost in pristranost. Kaj hočemo, Jane Austen je pač brezčasna. In ker je moj čas namenjen branju v teh dneh posvečen romanom in romantiki, je seveda moralo nastati še nekaj na to temo. In ker je v življenju vedno vse tako kot mora biti in ker se vse zgodi z nekim namenom, se moram zahvaliti Tini in Vladki za njuno inspiracijo, ki je prišla ravno ob pravem času.




Prvo knjižno kazalo je narejeno iz koščka belega blaga, ki sem ga malo za hec pobarvala s sokom rdeče pese (tako kot so to počeli v obdobju Jane Austen).



Obarvano blago sem nato s flizelinom prilepila na trši papir. Za motiv sem uporabila štampiljko vrtnice in dodala še košček rjavega filca.


 
Drugo knjižno kazalo je ravno tako narejeno iz blaga, ki sem ga s flizelinom pritdila na trši papir.


Dodala sem še okrasni trak in sešila srček, ki sem ga napolnila s sivko, da ob branju prijetno diši in nas še bolj sprošča.


To pa so moje trenutne spremljevalke na nočni omarici. Priporočam.



Romantičen konec tedna vam želim, s kakšnim dobrim romanom v rokah.

Romantičen pozdravček,

Martina
 

Komentarji

Oseba Vladuška sporoča …
Jane Austen je dejansko brezčasna in tudi sama si ne morem pomagati in vsake toliko časa posežem po njenih knjigah in tudi filmih oz. nadaljevankah. Tole si tako lepo in romantično naredila, da sta kazali s knjigami kot pravi par :) Uživaj ob branju. Tudi sama si ga privoščim skoraj vsaki večer pred spanjem.
Oseba Bonbonček sporoča …
Res lepi knjižni kazali si naredila, ta drugi mi je sploh všeč. Res lepa ideja z dišečim srčkom. Tudi jaz sem imela obdobje, ko sem brala knjige Jane Austen.

LP
Oseba Manca sporoča …
Zelo zelooo lepi kazali, se priporočam za kakšno kopijo :P ...pa nicola tudi :D
Oseba Andreja sporoča …
Čudovita kazala si naredila in tisti pisan s srčkom je res fantastičen :-))
Oseba Martina sporoča …
Najlepša hvala punce za vaše prisrčne besede.

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

Skodelica čaja

Prešeren, Urška in Povodni mož