Po žensko, po moško

Te dni sem naletela na zanimiv zapis, ki mi je dal misliti. Prebrala sem ga ravno v času mednarodnega dneva žena. Zanimiva se mi je zdela misel, da je bolj kot enakopravnost žensk pomembna enkratnost nežnejšega spola, edinstvenost, ki jo premoremo le ženske. Pomembna je ŽENSKOST. 
Ali ženske še vedno znamo negovati ženskost? Znamo biti zapeljive, se zavedamo vse svoje edinstvenosti, se znamo še pokazati v najprivlačnejši luči, znamo še ugajati? Zdi se, kot da smo ujete v rutino vsakdanjega hitenja in neštetih opravkov pozabile na vse to. Da ženske ne znamo biti več prave ženske. Zato je prav, da si brez slabe vesti in občutka krivde vzamemo čas zase, čas za stvari v katerih uživamo, ki nas polnijo. Da se razvajamo in se pustimo razvajati. Da se poglobimo vase in prebudimo v sebi tisto Žensko, ki je resnična jaz. Da dovolimo, da zasije v vsej svoji luči. Da spet zaživi.

Ob prazniku žena sem si tako res vzela čas zase, za razmislek kje sem in na kakšen način lahko jaz sama nahranim svojo ženskost. Obljubila sem si, da bo moja kopalnica še naprej enkrat tedensko oaza miru in sprostitve, da bom še več časa posvetila izdelavi in uporabi naravnih lepotil. Od zdaj naprej brez izgovorov, brez opravičil. Obljubila sem si, da ne bom več pozabila na ples, ki v meni budi tisto ženstvenost, ki jo včasih tako pogrešam. Obljubila sem si...  Ob vsem tem razmišljanju in sklepih je nastala spodnja posodica iz odsluženega kozarčka marmelade. Posodica je namenjena potpuriju, meni tako ljube mešanice sivke in vrtnice. Je čisto moja, samo zame in pogled nanjo me bo vedno spomnil na to, da sem edinstvena, ker sem ženska.



Ker pa so tudi moški imeli včeraj svoj praznik in ker je prav, da si tudi oni vzamejo čas za sprostitev in polnjenje baterij še ena ideja, ki je nastala že pred časom. Zabojček za oddih in navdih v sebi skriva veliko tistega, v čemer naj bi moški uživali (no, vsaj moj oče, ki je bil prejemnik tega zabojčka :)). Motiv sprednje strani sem si sposodila pri Vladki. V predalčku Krepitev možgančkov se skrivajo križanke in sodoku, v Piši - briši so svinčniki in radirke (nepogrešljivi pri križankah...), doza poživitve je kavica, s posnetimi komedijami  se držimo reka Smeh je pol zdravja itd.





Na koncu pa se moram iskreno zahvaliti še Urški za nagradico. Jaz pa jo tokrat podarjam vsem vam drage Ženske blogerke, saj ste vse čudovite in si prav vse zaslužite to nagrado!

 

Negujte svojo Žensko v sebi in ne pozabite na ženskost in na to, kako edinstvene in enkratne ste.

Ženskasto ženski pozdrav do prihodnjič,

Martina

Komentarji

Oseba Janja sporoča …
Kako lepo si vse pripravila.
Kozarček je čudovit. Očetov zabojček me je navdušil. Zelo izvirna ideja, ki si jo tudi zelo lepo izpeljala. Lp
Oseba Bonbonček sporoča …
Ideja za očetovo darilo je fenomenalna. Zabavna in uporabna :)
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo lepo si strnila misli v tem zapisu in nam pokazala dva čudovita izdelka. Kozarček je enkraten, darilo za očeta pa zmaga na celi črti :-) Super ideja in lepo narejeno.
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Lepo si zapisala, mi je všeč :) Kozarček je krasen, darilo pa tudi - navdih, ki bo gotovo prišel prav!
Oseba Manca sporoča …
Uaau kozarček in seveda noro dobra mešanica sivke in vrtnice, besede pa prav tako čudovite =) pozdravčki iz Lj :)
Oseba Trenutki kreativnosti sporoča …
Zelo lepo napisano. Darilo pa je ČUDOVITO!! Krasna ideja.
Oseba Maja sporoča …
Prvič: čudovit zapis!! Mislim, da se premalokrat ženske zavedamo svoje moči ženskosti in svoje ženske moči. Vseprevečkrat se v skrbi za druge zanemarimo ali pa nas preganja slaba vest! Naj ne bo tako!
Drugič: očetova škatla je noro dobra: ideja, izvedba, pozornost, vse!!
Oseba Klara sporoča …
Lepo napisano in krasno narejeno. Všeč mi je ideja in kako si naredila zabojček. :))
Oseba helena sporoča …
Lonček je super in vsebuje "pravo mešanico", da o ideji predala ne govorim - krasno je.
Mislim, da ženske še znamo biti ženske in tudi ženskosti nam ne manjka, le čas moramo imeti vse to izžareti in uresničiti. Žal nam ga vedno primanjkuje.
Oseba Martina sporoča …
Hvala Vam za vse čudovite komentarje. Polepšale ste mi dan!
Oseba Tanja E. sporoča …
Martina, tale lonček bi imela tudi jaz in je odraz čiste ženstvenosti... Krasen zapis si dodala.
Škatla za očeta pa - superca! So že vse povedale predhodnice. LP:)
Oseba Biljana sporoča …
Prvič na temu blogu,..luštno,..lepi izdelki,...še pridem nazaj;)

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

Skodelica čaja

Prešeren, Urška in Povodni mož