Malo tega in malo onega

Lahko rečem, da so končno prišle. Počitnice namreč. No, marsikdo se ne bi strinjal z mano in bi me popravil, da imajo učenci počitnice, učitelji pa dopust, vendar pa je meni beseda "počitnice" ljubša. Beseda sama govori o času počitka, sprostitve, skupnih trenutkov, času, ko se nemoteno poglobiš vase in se napolniš z novo energijo. Čeprav v mislih že potujem k radostim in čarom morja, pa bo današnja objava še bolj pomladna.

Sem mestni otrok, vendar me je, odkar pomnim, narava neizmerno privlačila. Uživam v nabiranju zdravilnih rastlin, divje hrane. Letos je bila vsaka nabrana rastlina zaradi dolge zime meni še toliko bolj dragocena. Žal sem bolj malo fotografirala, so pa spomini nepozabni, saj sem lahko svoje vrednote, življenska načela in dokaj skromno znanje :) o takšnih in drugačnih rastlinicah, posredovala zvestemu in vedoželjnemu pomočniku :).Del trobentic posušim za čajno mešanico, druge pa premažem z limoninim sokom in posujem s sladkorjem. Posušim jih na zraku in uporabim za dekoracijo sladic. So zelo okusne, pa še zelo dolgo zdržijo v steklenem kozarčku. 

Letos smo nabrali zelo veliko bezga. Nekaj sem ga posušila za čaj, nekaj pa sem ga uporabila za bezgov sirup. Ste vedeli, da je odličen tudi kot aperitiv, če ga zmešaš z dobro penino?
Iz šipkovih cvetov pripravljam res dober liker. V originalnem receptu so uporabljene ekološke vrtnice, ampak s šipkom je vse skupaj bolj "divje".  Je pa res, da je aroma pri vrtnicah izrazitejša. Tudi količina je veliko manjša, saj šipkovih cvetov ne naberem veliko, jih pustim naravi. Trenutno se cvetni listi še pridno namakajo, končni produkt pa prav gotovo delim z vami. 
Police za ozimnico se počasi polnijo z različnimi marmeladami. Zadnja, ki sem jo shranila v kozarčke, je bila jagodna. Rdečim lepotičkam družbo dela še nezrelo jabolko, ki ima veliko pektina, naravnega zgoščevalca. Sama ne uporabljam nobenih želirnih sredstev. Je že res, da takšna marmelada ni tako gosta, ampak meni je takšna všeč, pa še veliko bolj zdrava je.

Malo za hec sem letošnjo ozimnico poimenovala "cukrčki". Verjetno zato, ker so pri celotni pripravi sodelovale otroške ročice.


Če sem vam na kratko opisala malo tega, vam bom pa še malo onega. Veliko nastaja tudi v mojem ustvarjalnem kotičku. Tudi naš mali že pridno odkriva in raziskuje likovne materiale. Tako vsak od naju prispeva en košček, da nastane celota. On poskrbi za podlago izdelka, jaz pa za podrobnosti. In tako je nastalo...

... vabilo za skupno preživljanje uric v živalskem vrtu namenjeno bratrancema...

...in zdravilen pozdravček.

 
Za konec pa še nekaj otroškega - voščilnici za rojstni dan in čestitka ob rojstvu.


Toliko o pomladi. Čas je za kaj poletnega. Mali ustvarjalec že pridno pripravlja osnovo za ribo velikanko.Uživajte v teh čudovitih poletnih dneh. Naj vas spremlja misel Marka Twaina: "Daj vsakemu dnevu priložnost, da bo najlepši v tvojem življenju."

Počitniško poletni pozdravček,

MartinaKomentarji

Oseba DB sporoča …
Lepo napisano, predstavljeno in poučno. So mi pa zelo všeč voščilnice, še posebej dobro izpadejo te, ki si jih skombinirala s podlago izpod otroških rok. Super izvedeno.
Oseba Vladuška sporoča …
Lepo, ustvarjalno in disece je pri vas med pocitnicami. Odpocij si in naberi novih moci.
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo pridnega in ustvarjalnega pomočnika imaš :-) Te voščilnice, ki sta jih skupaj naredila, so res nekaj posebnega, meni zelo všečnega.
Ozimnica pa tudi pri meni raste :-)
Oseba helena sporoča …
Kako lepo si prikazala košček sladkih aktivnosti pri vas doma. Super!
Veselo počitnikuj in si naberi novih moči in idej za preostanek leta.
Oseba Andreja L. sporoča …
ooo kako zelo se dogaja pri tebi! Čudovite čestitke in škatlice; ideja s trobenticami pa mi je fantastična :-))
Lepo poletje vam želim!
Oseba Janja sporoča …
O kako ste pridni. Vse je videti tako dobro in lepo. Lp
Oseba Urska G. sporoča …
Vau, čudoviti izdelki in blog. To bo letos moje poletno branje in črpanje idej :).
Oseba Simona sporoča …
Prave počitniške mravljice. Uživajte!
Oseba Suzy sporoča …
Vračam obisk :) in se bom zanesljivo še vrnila.
Zelo lepo izkoristiš sinovo ustvarjanje za voščilnice.
Oseba Biljana sporoča …
O, kako ste pa pri vas pridni, navdušena sem nad papirnatim umetninam!!!!
Oseba Manca sporoča …
iiii svitko :D noro lepe in luškane umetnine in še enkrat hvala za voščilnico :P
Oseba Klara sporoča …
OOo, krasni napiski na ozimnici! In super uporabljene umetnine malega umetnika :)!
Oseba Trenutki kreativnosti sporoča …
Čudovite stvari! Lp
Oseba Mateja H. sporoča …
Všečno, zelo! In ja, sodelovanje dveh generacij rodi čudovite končne izdelke :)
Oseba *Urška* sporoča …
Sta pa ustvarjalna in prekrasne reči prihajajo izpod vajinih rok :)

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

DOBRODOŠEL MAREC

Skodelica čaja

Zelena pomlad

Šivilja in škarjice