Sladkorčki

Res ne vem, kam beži ta čas. Zdi se mi, da ga imam vedno premalo, nikoli dovolj. Dan se prevesi v večer kot bi mignil, jaz pa po navadi nimam opravljenih še polovico stvari, ki bi jih morala opraviti. Smešno, ves dan sem v pogonu, kar naprej nekaj počnem, a ko se zvečer ozrem nazaj in v mislih preletim vse dosežke preteklega dne, se mi zdi, kot da nisem ničesar naredila. No vsaj tistega, kar naj bi bilo zares pomembno. 

Odločila sem se, da temu naredim konec. Vse to me je začelo zelo ovirati pri mojem delu tako v službi, kot doma. Zaradi nenehnega hitenja, kopice nedokončanih nalog ter sprejemanja novih odgovornosti, sem začela postajati pozabljiva, površna, moje nekaj minutne zamude so se spremenile v nekaj urne (hvala vsem za potrpežljivost in obilo razumevanja :)), začela sem iskati izgovore zaradi nedokončanih nalog, pozabila sem nase, na svoje hobije, ki me sprostijo in napolnijo z energijo, na čas, ki je rezerviran samo zame... na moje sladkorčke za razvajanje telesa in duha. Še pravočasno sem si rekla Stop! in temu je namenjena tudi moja današnja objava. 

Podrobno sem preučila knjigo Alana Lakeina Kako obvladati čas in priznam, da je super. Ugotovila sem, kaj je moja glavna težava, spoznala sem, kako si prihraniti dragoceni čas, kako ga najbolje izkoristiti. Spoznala sem, kako pomembno si je postavljati prioritete (prednostne naloge), opustiti mnoge nepomebne navade, opravila in mučna nekoristna razmišljanja. Spoznala sem, kako ujeti svoje sanje in jih obdržati. Seveda je to dolgotrajen proces, ki še zdaleč ni zaključen, vendar pa sem začela in že to mi veliko pomeni. Obljubila sem si, da ne bom več pozabila na svoje sladkorčke, jih zanemarjala zaradi drugih nepomebnih stvari.


Imam veliko sladkorčkov, ki me osrečujejo. Od tistih najbolj enostavnih, kot so branje, plesanje, poslušanje glasbe, sprehajanje v naravi, do ustvarjanja, šivanja, nabiranja zelišč, vrtnarjenja, meditiranja, druženja, pisanje bloga... 

Rada negujem svoje sladkorčke, zelo rada pa tudi kakšnega dobim In v zadnjih dveh mesecih, jih je bilo ne glede na vse, kar veliko. Danes jih bom objavila le nekaj.

Prvi prekrasni sladkorček sem dobila od Tine B. Hvala Tina, resnično sem se ga razveselila. Kot majhen otrok sem zlagala, prelagala, opazovala vse sladkosti paketka, ki si mi ga poslala.


Nastalo je že kar nekaj izdelkov iz tvojega materiala, a danes samo tale šiviljski dnevnik idej (za skice, vzorčke, naročila...).



Drugi čudoviti sladkorček mi je poslala Janja. Štampiljka z urami je bila kot nalašč za prvo pomoč mojih trenutnih težav. Hvala, Janja.


Naredila sem si majhno beležko za v torbico, kamor bom zapisovala svoje dnevne prednostne naloge. Tako na njih ne bom pozabila. Dodala sem še Vladkin napis, ki zaokroži celotno sporočilo, hkrati pa je to tudi moje trenutno vodilo.



Tretji sladkorček pa sem dobila od svoje najmlajše sestre Mance. Kot spodbudo za korak naprej pri nečem, kar želim danes predstaviti. Hvala, Manca.












Prav posebna beležnica, ki bo služila tudi kot vabilo vsem vam. Že nekaj let  v službi in doma organiziram knjižni klepet. Rada imam knjige in klepetanje, ob tem se spoznavam, razvijam, rastem.
Z Manco obožujeva pisateljico Jane Austen, njena dela in vse kar je povezano s tistim časom. Velikokrat skupaj raziskujeva, klepetava o kakšni knjigi, modrujeva o tem in onem... Odločili sva se, da vse to strneva na enem mestu in k sodelovanju povabiva še vas. Da pokukate, preberete, komentirate, sodelujete, ustvarite. Na spletni strani, ki jo je tako čudovito oblikovala Manca, boste našle Klub Jane Austen, ki se bo počasi razvijal naprej. Upava, da tudi z vašo pomočjo, sodelovanjem.Povezavo najdete tudi na desni strani pod rubriko Za razvajanje duše, telesa in duha.




No, to je že moj četrti sladkorček. Dobrodošle!!!

Naj bo teden, ki je pred vami polen trenutkov, ko si boste lahko privoščile svoj sladkorček. Naj bo nekaj takšnih, ki vam jih bodo drugi podarili in nekaj takšnih, ki jih boste drugim podarile/i ve/i.

Lepo je biti spet z vami!

Sladek pozdravček do naslednjič,

Martina

Komentarji

Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Pozdravljena Martina :) Zdaj pa vztrajaj v odločitvi, da si organiziraš čas. Včasih je treba kakšno stvar, ki ni tako zelo pomembna, kar malce odstaviti. Vse lepo ti želim.
Oseba Vladuška sporoča …
Ja, to s casom je se kako res. Tudi mene vedno znova preganja in vcasih ga uspem imeti v vajetih, vcasih pa me povsem odnes. Hvala za naslov te knjige, bom jo tudi sama skusala prebrati. Glede knjiznega kluba pa sem povsem navdusena, saj sem ze velikokrat razmisljala, da bi bilo super imeti kaj takega tudi pri nas. In glede na to, da sem tudi sama zelo velika ljubiteljica Jane Austen in sem na to temo naredila ze kar nekaj izdelkov, med drugim sem si oblekla knjigo Prevzetnost in pristranost :) http://ustvarjalnaskrinja.blogspot.co.at/2010/11/preobleka-za-knjigo-new-dress-for-book.html

Upam, da se ze v kratkem uspem kaj pridruzit.
Oseba Ustvarjalni utrinki Tamara P. sporoča …
Čas,...
čudoviti izdelki
vzemi si predvsem čas zase
lp Tamara
Oseba jagodka sporoča …
Tudi jaz se zelo trudim organizirati čas. Včasih celo uspe :) Včasih pa samo najdem trenutek zase, kar je tudi lepo.
Oseba oldpunca sporoča …
Zelo lep zapis, krasni izdelki in čudovito razmišljanje. Meni je z leti uspelo, da me čas več nima v oblasti. Vsaj ne zmerom :-) Ideja s Klubom Jane Austen pa je odlična! Upam, da se vama kdaj pridružim. Tudi jaz zelo rada berem :-)
Oseba Trenutki kreativnosti sporoča …
Martina, prav pogrešala sem branje tvojih zapisov. Trakec si zelo lepo umestila na platnico :). Čestitke za klub. Pozdravček!
Oseba Hali sporoča …
Našla sme se v tvojem pisanju, premagovanju časa in vsega kar pride zraven. Krasni bonbončki in najslajši j etisti na koncu. Veliko uspehov pri premagovanju ovir ;-)

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

Skodelica čaja

Prešeren, Urška in Povodni mož