četrtek, 31. marec 2016

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Zadnjič sem omenila, da je potrebno nekaj navlake pa kljub vsemu obdržati, ker je tako zelo uporabna :). Sama imam s hrčkanjem kar velike težave saj - prvič zelo, zelo rada recikliram, drugič, rakica kakršna sem, zelo rada hranim določene stvari in tretjič, moj poklic vzgojiteljice je pač takšen, "da moram imeti" na zalogi ves čas vsaj nekaj odpadne embalaže, da naši mladi nadebudneži lahko ustvarjajo. No, seveda so vse to le izgovori s katerimi hočem upravičiti zdaj že veliko manjše zaloge "navlake". Tokrat vam pokažem en delček tistega, kar je nastalo za naš šolski lepotilni in bralni kotiček. Kmalu pokažem kotička v celoti.

Iz škatle od bonboniere sem naredila šatuljico za ogrlice in zapestnice. Iz koluta od širokega lepilnega traku pa škatlico za prstane.Pri  Ustvarjalnem dotiku imajo ravno pravšnji izziv - Reciklaža. Njihova je šablonica golobčka, katere del sem uporabila za zelene vrtnične listke (golobčkova krila), ker nimam nobene rezalne šablone v obliki listov ter decoupage papir, ki sem ga uporabila za dno šatulje. Njihov pa je tudi bel papir iz katerega sem naredila vrtnice (žal sem morala uporabiti osnove za voščilnice, ker pri vsej gori papirčkastih odrezkov nisem imela pravšnjih v beli barvi -  skoraj težko verjeti, a ne :)). Notranjost šatulje sem oblepila z žametnim blagom.

V našem šolskem bralnem kotičku je ena od dejavnosti tudi pisanje pisem. Iz škatlice od čaja sem izdelala stojalo za kuverte in znamke. Iz škatle od bonboniere pa šatuljico za pisemski papir.Še zadnji recikliran izdelek v današnji objavi pa je romantično ogledalce za lepotilni kotiček. Izdelala sem ga iz plastičnega loparja, ki  je  že nekaj let ležal v našem kabinetu za učila. Najprej sem na lopar nalepila malo ogledalce. Ker na plastiko akrilna barva težje prime, sem ga najprej oblepila s papirnatimi brisačami in mekol lepilom zmešanega z vodo (tehnika kaširanja). Tudi ogledalce prijavljam na izziv. Za izdelavo vrtničnih listov sem uporabila zgoraj omenjen papir, ogledalce pa sem okrasila še s polovičnimi perlicami.


Tako, mislim da lahko zaključim z mislijo, da je hrčkanje lahko marsikdaj tudi uporabno, kajne? :)

Pa prav prijeten konec tedna vam želim,

Martina

17 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Čudoviti izdelki, super reciklaža, fenomenalno izpeljane ideje! Bravo Martina, ustvarjalne iskrice pošteno svetijo od tebe :)Super objava.

Tina Z. pravi ...

o, tole pa je reciklliranje na visokem nivoju, prav vse je tako romantično in prava paša za oči, vau, vau ... ja, hrčkanje sploh ni slaba stvar, pravim tudi jaz.

Helena pravi ...

Super si tole izpeljala. Stvari, ki bi sicer šle med odpadno embalažo, so dobile novo vlogo in krasen izgled.

VANJA pravi ...

Iiiii, kako lepo!

Vladuška pravi ...

wowo, kako kresne reciklaže. Pa si res super vse predelala.

Danica pravi ...

Včasih se res splača kakšno stvar pospraviti.
Super reciklaža!

Metuljčica pravi ...

Tole je pa resnično potrebno pokomentirati in res pohvaliti. Kaj vse si naredila! Resnično dobra reciklaža. Krasno si predelale vse od škatlic do loparja.

Janja pravi ...

Kako lepo in izvirno, še posebej romantično ogledalce, ki je čudovito. Lp

oldpunca pravi ...

Krasno novo življnje si vdihnila odsluženim škatlam in loparju. :-) Prav vse mi je zelo všeč. Hrčkanje je tudi moj priljubljeni šport, do reciklaže pa pride vse preredko. :-))

Anja pravi ...

Uau, čudovito.

So me kar prsti zasrbeli...

Damjana pravi ...

Tvoje hrčkanje se je zagotovo izkazalo kot zelo uporabno. Same čudovite stvari si izdelala in kot kaže tudi zelo uporabne.

Klara pravi ...

Uau, krasne stvari! Za spodbudo, da se še jaz lotim predelave neštetih škatlic in pločevink :)

Ustvarjalni dotik pravi ...

Krasna reciklaža! Zelo domiselno si uporabila čipke za odpiranje šatulje. Hvala za sodelovanje v našem izzivu. Pozdravček iz Ustvarjalnega dotika, Barbara

moi pravi ...

Krasna reciklaža.

Zvonka pravi ...

O ti si pa tole super reciklirala. Res dobre stvari so nastale v tvoji preobrazbi. Hrčkanje pa tudi jaz dobro poznam, saj nikoli ne veš kdaj ti spet kaj pride prav.

Maja pravi ...

Uau, koliko čudovitih stvari si ustvarila in odlično, da si uporabile same nahrčkane materiale.
Tudi sama se bojujem s podobnim izzivom hrčkanja o čemer sem se danes razpisala. Ampak ko vidiš izdelke kot so tvoji, je hrčkanje hitro opravičljivo. :)

Dusi pravi ...

Lepo, res lepo.