Zelena pomlad

Koliko odtenkov zelene lahko občudujemo v teh dneh.  Zelena, ki te pomirja in hkrati poživlja. Koliko energije je povsod okrog nas. Vse brsti, zeleni, raste. Kako čudovito narava vso to energijo prenaša tudi na nas.


Samo korak od doma nam narava ponuja pravljične podobe. 


Medtem, ko eni iščejo in raziskujejo dom gozdnih šktatov,


drugi nabiramo darove, ki nam jih radodarno ponujajo  gozdna bitja. Gozdne vile mi potiho zaupajo za kaj vse so koristne rastlinice, ki jih nabiram.

Pljučnik - pomaga pri prehladu, pljučnih boleznih, kašlju.




Smrdljivka - ki ima napačno ime, saj tako lepo diši po pečenem krompirčku. Za krepčilno spomladansko solato. Listi so mehkejši in manj grenki od regratovih.


Po nedeljskem sprehodu tekne prigrizek - v kokosovi maščobi na hitro ocvrti regratovi cvetovi in posoljeni s solnim cvetom.

Vsi ti pravljični odtenki zelene so navdih za ustvarjanje. Tokrat čisto preprosto, narejeno v kratkem času, saj je toliko vseh doživetij zunaj - v naravi, na vrtu, ki jih je vsekakor treba doživeti, vpijati njihovo moč in pustiti, da hvaležno sprejmeš, kar ti je ponujeno.

Navdih pa je bil tudi Tinin in Vladkin izziv, skupaj z Natašo.

 

Nastala so preprosta vabila za srečanje s sodelavkami, ker je tako lepo klepetati in se družiti.



 Zelena je bila navdih za moško voščilnico...



... in za mini torbice, ki mi nudijo toliko veselja, ko jih izdelujem. A o njih kdaj drugič. 

Pomladno zelen pozdravček vsem. Naj bo v tednu, ki prihaja čim več pomladno poživljajočih doživetij,

Martina


Komentarji

Oseba Helena sporoča …
Objava, vsa v zelenem.
Gozd je res pravljičen in nudi dom tudi kakšnem škratku :)
Zelo lepa zelena vabila ter moška voščilnica.
Pa torbice so simpatične in lepo narejene.
Oseba moi sporoča …
Krasno si zaobjela kaj vse ponuja pomlad. Lepa vabila, luškane torbice in super narejena moška voščilnica s pridihom zelene.
Krasne so tudi vse dobrote, ki vam jih ponuja bližnji gozd. Zanima me kako sušiš pljučnik. Pri nas ga je tudi veliko.
Oseba Vladuška sporoča …
Kako vsestransko te je navdušila pomlad in zeleni odtenki, ki so sedaj res čudoviti. V vašem gozdu je kot v pravljici in hvala, da si obogatila najin izziv.
Oseba Dusi sporoča …
O, kakšna lepa zelena objava.
In kako lepe zgodbe pripoveduješ... moram večkrat zaviti k tebi.
Me veseli, da ti je moj namig pri čajnih vrečkah bil v pomoč.
Pa lepo ustvarjaj še naprej
Oseba VANJA sporoča …
Iiii, kak lepo! Pa kakšne lepe torbice!!!! Ej, samo pomlad je res menda najlepši letni čas. Bolj sem starejša, bolj mi je všeč! Lep dan in prijetno ustvarjanje!
Oseba helena sporoča …
Ej, koliko lepega si pripravila; vse zeleno in cvetoče. Super!
Oseba Zvonka sporoča …
Kako lepo si nam predstavila zeleno pomlad, čudovite fotografije. In tvoji izdelki so prav tako čudoviti, vsi po vrsti. Ljubka vabila, moški črna doda malo resnosti, torbice so pa močno prikupne.
Oseba Tina Z. sporoča …
o, krasen gozd, obožujem to zeleno ... pa tvoja vabila so tako cart, krasna kombinacija zelene in črne na voščilnici, res super efekt in te torbice ...
Oseba Čarovnije z male kmetije sporoča …
Zelo lepa objava Martina! barve so lepe in fotografije, tvoji izdelki pa spet prekrasni! Ta moška voščilnica - hudo, kakšna kombinacija, krasna je, torbice pa iiii, čisto preceč luštne.
Oseba oldpunca sporoča …
Kako čarobna zelena objava! :-) Lepo si nas popeljala na sprehod po gozdu. Tvoji papirčkasti izdelki pa so naravnost čudoviti.
Oseba leycika sporoča …
Sedaj se je enkratno sprehajati po gozdu..vse te pomirjajoče barve...po napornem dnevu prav dobiš nazaj vso energijo :) izdelki pa so res čudoviti :) Lp Lea
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Draga Martina, kako sem vesela, da spet objavljaš! Tvoji izdelki in brezmejna ustvarjalnost me vedno znova navdušijo. Vse zadnje objave so prava paša za oči in dušo. Saj ne, da me preseneča, tega sem pri tebi navajena :)
Vaš gozd je res neverjeten, kot iz pravljice, si kar predstavljam drobne vile in škratke v njem! Pljučniku pa pri nas rečemo velikonočnica, ti drobni cvetki v različnih odtenkih so mi tako lepi. Vsi papirnati izdelki so čudoviti, upam, da kdaj poveš kaj več o teh ljubkih torbicah :)
Hvaležna sem za tvoje obiske pri meni in prijazne besede.
Želim ti vse dobro! ♥
Maja
Oseba Maja sporoča …
Uau, čudovita objava, toliko novega sem izvedela. Nisem vedela za smrdljivko, pa da lahko ocvrem regradove cvetove ... Hvala. Izdelki pa čudovito pomladno zeleni, jih je veselje pogledati.
Oseba Biljana sporoča …
Tale gozd pa je čaroben, kar vabi po raziskovanju. Lepe škatlice.
Oseba Hiška iz papirja sporoča …
Draga Martina, ker na blogu nimaš objavljenega e-naslova, te lepo prosim, če se mi javiš na hiskaizpapirja@gmail.com, saj bi ti rada posredovala vabilo na srečanje ustvarjalk. Danes sem se na poti v službo spomnila nate, res bi te z veseljem spoznala še v živo. Prepričana sem, da to velja tudi za druge ustvarjalke, ki te poznajo po tvojih čudovitih objavah. Upam, da boš tole videla :)
Bodi lepo, vse dobro ti želim,
Maja

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Skodelica čaja

Velikonočni utrinki

Valentinovo drugače