STARO V NOVEM

Smo v obdobju, ko se svetli, pisani, nežni prazniki kar vrstijo en za drugim. So polni ljubezni, optimizma in zaupanja za naprej. Narava se počasi prebuja, oživlja, spreminja in si nadeva pomladne podobe. Tako v naravi, kot v zavetju doma.





Prvi pomladin, ki nas je obiskal, je bil Valentin, ki ima ključ od korenin. Pri nas radi na ta dan posežemo po že omenjeni knjigi Pokonci izpod korenin. Vedno nam da navdih za kaj novega. Tokrat sem se jaz poigrala s koščki kartona in izdelala knjižna kazala za moje nove knjižne prijateljice, ki so odšle z mano ob zadnjem obisku knjigarne. 😉 Pri izdelavi sem se držala pravila - uporabi kar že imaš v škatli z izrezki.




Tako kot narava, se počasi prebujamo tudi mi. Po zimski umirjenosti spet čutimo potrebo po več gibanja, po čiščenju telesa in svoje okolice. Kot da se, tako kot narava, začenjamo pripravljati na novo življenje po dolgem zimskem spanju. Sama sem pri sebi začutila, da je že čas. Lotila sem se čiščenja doma. Začela sem tam, kjer sem vedela, da se je nabralo največ vsega, česar ne potrebujem več.

Vem, da me popolnoma razumete, če rečem, da je ustvarjalni kabinet kar klical po osvežitvi. V enem letu se je nabralo toliko kartonov, lepenk, papirjev, sploh ne vem od kje 😉. Ker sem jih sproti "pridno skrivala" v omaro, sploh "niso bili moteči", do trenutka, ko sem se spravila k ustvarjanju. Čas, ki bi ga lahko uporabila za ustvarjanje, sem porabila za mrzlično iskanje ustreznega kosa kartona in na koncu ugotovila, da me je minila želja po ustvarjanju.

Tako sem zavihala rokave in projekt POP ART KARTONI IN LEPENKE se je začel z organizacijo, nadaljeval s polizdelki in zaključil z obdarovanjem.

Ves karton in lepenko, od največjega do najmanjšega kosa sem dala iz omare in polic. Veliko kosov je takoj romalo v smetnjak za papir, ostale pa sem razvrstila in uredila.


Vse sem zložila v prozorne škatle, jih opremila z napisom in postavila nazaj v omaro. Sama rada vidim, kaj je v škatlah, zato sem se odločila za prozorne. Prednost takšnih škatel pa je tudi v tem, da točno vidiš, kdaj se začnejo nevarno polniti in da se ob naslednji škatli kosmičev, ki si jo spraznil ne vprašaš, ali ta "lep" kartonček potrebuješ ali ne. 😊

Škatle sem opremila z napisi, glede na uporabo:

"ČAKAM NA NAVDIH", karton, ki še ni pripravljen za uporabo

"LEPENKA", ki še ni pripravljena za uporabo

"V NIZKEM ŠTARTU", pripravljen karton, izrezan po meri - za platnice za albume, blokce…


Na polico na vidno mesto sem postavila še dve škatli, v katerih bo material za projekt s katerim se bom v danem trenutku ukvarjala. Tokrat sem škatli napolnila z embalažo od papirnatih robčkov, na katerih so ljubki živalski motivi in embalaža od kašic in kosmičev, iz katerih bom naredila drobna darilca.



Kaj sem naredila in kako sem se poigrala s tem pa pokažem v eni od naslednjih objav, saj se bo projekt POP ART KARTONI IN LEPENKA, nadaljeval še v mesecu marcu.

Da ne bi ostalo samo pri čiščenju doma pa sem vanj vnesla še nekaj preproste dekoracije. Narava v prebujanju, čiščenje in pust so bili tokratni navdih. Želela sem združiti pustno barvitost in romantičnost ter bližajočo pomlad.


Blazini iz stare rjuhe in ostanki volne v zelenih odtenkih za cofke ter srčki na palčkah iz tršega papirja v enakih odtenkih zelene. Čisto preprosto, ne preveč vpadljivo, a hkrati toliko opazno, da tudi dom nakazuje počasne spremembe, ki se dogajajo vse okrog nas.


Prijeten pustno pomladni teden vam želim,

Martina




Komentarji

Oseba Metuljčica sporoča …
Martina prav zanimivo. Tudi sama imam v planu pospraviti ustvarjalno sobo, zato sem res z zanimanjem brala tvoj zapis. Tvoje ustvarjale ideje in izdelki so naravnost čudoviti.
Oseba oldpunca sporoča …
Krasen pomladni zapis. Tisti del o pospravljanju in čiščenju sem namerno preskočila.😁
Oseba Valerija sporoča …
Čudovito si ustvarjala in super ideje za reciklažo in urejanje ustvarjalnega kotička.
Oseba Simon Durochefort sporoča …
Boste želeli začeti s projektom, vendar banka noče, da vam posojilo? Na voljo smo vam osebni kredit od 2.000 do 10.000.000 evrov. Pokličite nas.

E-pošta:  simondurochefort@gmail.com
WhatsApp:  +33752366330
Oseba unknown sporoča …
dober dan,
Z vami želim deliti, kako sem dobil posojilo od g. Petra po stopnji samo 2 % v 48 urah, brez stresa, če iščete zanesljivo posojilnico, vam svetujem, da se obrnete na g. peter Finance neposredno preko (peterhelps01 @outlook.com)

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

Skodelica čaja

Prešeren, Urška in Povodni mož