DOBRODOŠEL MAREC

Marec je mesec poln ljubezni, nežnosti, miline, ženstvenosti, novih začetkov. Rada imam marec, rada imam sebe in rada imam druge ljudi. Zato je prav, da se ustavim, sebi in bližnjim podarim čas, ljubezen, resnično sebe. Prav je, da si vsak dan podarim trenutke, ki so namenjeni samo meni. Trenutke v katerih sem v stiku s sama s seboj. Tako sem izpolnjena, zadovoljna, srečna, ljubeča, močna in vse to lahko delim naprej med druge. Tudi njih pocrkljam, jim z drobno pozornostjo pokažem, kako rada jih imam.


V tem duhu so nastale škatlice za dekleta. Vanje lahko damo vse tisto, kar ženske obožujemo, kar nam je v užitek, sprostitev, kar rade počnemo. Jaz sem jih napolnila s post it blokci (projekt POP ART Kartoni in lepenke, narejeni iz kartonov od kašic, kosmičev,,,), knjižnimi kazali, motivacijskimi bukvicami (ki je tudi reciklaža, o njej bom pisala naslednjič) in z nekaj vitaminčki.

Je bilo spet treba malo reciklirati te lepe čajne škatlice :).


Vsak dan bi moral biti tako poseben, kot je današnji. Ampak, žal to vedno ne uspe. Zato drage dame, nikoli ne pozabimo na boginjo v sebi, izražajmo svojo ženstvenost, izražajmo sebe, svojo milino, nežnost, ranljivost. Odprimo srce, spustimo vajeti, zaupajmo in se enostavno prepustimo in sprejemajmo. Zavedajmo se neskončne moči, ki je v nas, zavedajmo se, da smo ustvarjene, da skrbimo za druge, to je naša narava. Toda vedno, vedno moramo najprej poskrbeti za sebe. Le tako bomo lahko skrbele tudi za druge. Dovolimo si uživati, biti oboževane, prebuditi igrivo punčko v sebi, plesati v dežju, biti zapeljivke, biti čarobne in magnetične, biti duhovite in iskrive, pogumne in edinstvene. Podarite si tisto, kar vam je všeč, kar vas osrečuje.


Mene med mnogimi stvarmi osrečuje lepota cvetlic. Tale šopek je bil navdih za voščilnico, ki jo podarjam vsem nam, v zaupanju, da nikoli ne bomo pozabile kdo smo v resnici. Da bomo vedno znale negovati boginjo v sebi.


Pri Craftalnici tudi praznujejo, zato naj ta voščilnica poleti tja. :)


V prihajajočem tednu pa bo še en, meni ljub praznik - gregorjevo. Praznik luči in spušćanja gregorčkov po vodi, pozdravljanje pomladi, prihod daljših dni in krajših noči. Hkrati pa je ponekod to tudi dan, ko se ptički ženijo in imajo svojo ohcet. V ta namen je nastala tudi spodnja voščilnica, ki jo bom 12. marca podarila svojemu dragemu, ali pa morda 10. marca, ko praznujejo pravi, odgovorni, pogumni moški, ki nam ženskam nudijo varnost in zaščito. Naj bo to v znak hvaležnosti, da so in da so to, kar so. Z okroglo obliko  so me navdihnile  punce pri Craftalnici.


Več o gregorjevem, o ptičji svatbi in valentinovem si lahko preberete v knjigi Srce moje (Damjan J. Ovsec) in Gregorjevo, ko gre luč v vodo in se prične pomlad (Bojan Knific).


Naj bo mesec marec namenjen hvaležnosti za to, da smo ženske. Da smo posebne, neponovljive, navdih in opora svojim moškim, zdravilke, skrbnice, inspiracija, poosebljena nežnost in ljubezen in da se vedno znova zavemo, da smo povezane nepremagljive.

Ljubeč in ženstven pozdrav vsem,

Martina


Komentarji

Oseba Klara sporoča …
Škatlice z darilci izgledajo prav čarobno- lepa pozornost! Okrogli sta pa tudi lepi!
Oseba Keti's Projects sporoča …
Krasen zapis in čudovita darilca si pripravila. Hvala za obisk na mojem blogu.
Oseba Valerija sporoča …
Čudoviti izdelki in krasen zapis.
Oseba Goga sporoča …
Krasno si ustvarjala.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga
Oseba Goga sporoča …
Hvala tudi, da praznuješ z nami v Craft-alnici. Lp Goga
Oseba Metuljčica sporoča …
Kako lepo te je brati. Čudovito si ustvarjala in lepo zapisala.
Oseba leycika sporoča …
Same lepotičke so nastale :)
Oseba oldpunca sporoča …
Hvala za krasen zapis. Lepo ga je bilo prebrati. In hvala za vse čudovite izdelke, ob katerih sen si spočila oči. :-)
Oseba Ne-Ja sporoča …
Krasen zapis in vse dobro tudi tebi ob našem prazniku :). Hvala, ker si tole okroglo lepotičko odložila na naši poličkiv CRAFT-alnici :).
Oseba Zvonka sporoča …
Joj kako čudovit zapis. Hvala za voščilnico s tulipani in hvala za ogled vseh ostalih lepot. Krasna darilca, še posebno se me je dotaknilo desno z marjetkami.
Oseba Majda sporoča …
Kako zelo lepo - si z zapisom in svojimi cvetočimi izdelki pobožala mojo dušo.
Pridem še, tebi pa hvala za tvoj obisk, Majda
Oseba AndrejaM sporoča …
Hvala, ker sodeluješ pri CRAFT-alnici s tako lepim prispevkom polnim zanimivih izdelkov. Tudi šopek tulipanov z okroglo številko je res pravi za ta čas!
Oseba Janja sporoča …
Martina, prav lepo je bilo ponovno obiskati tvoj blog. Čudoviti izdelki. Lp
Oseba AndrejaM sporoča …
Hvala, ker si se pridružila CRAFT-alnici z okroglimi lepotičkami!
Oseba Andreja sporoča …
Hvala, ker si se pridružila praznovanju CRAFT-alnice :-))
Zelo lepo voščilnico si naredila in jo krasno sestavila.
Oseba Simon Durochefort sporoča …
Boste želeli začeti s projektom, vendar banka noče, da vam posojilo? Na voljo smo vam osebni kredit od 2.000 do 10.000.000 evrov. Pokličite nas.

E-pošta:  simondurochefort@gmail.com
WhatsApp:  +33752366330

Priljubljene objave

ZELENA NI SAMO POMLAD

Šivilja in škarjice

Jakobovo po fantovsko, po moško

Reciklaža, ali ko hrčkanje postane uporabno

Velikonočni utrinki

Skodelica čaja

Prešeren, Urška in Povodni mož